tiistai 31. toukokuuta 2016

Keltainen toukokuu


Ajattelin aivan, että toukokuun värihaaste jäisi minulta kokonaan väliin. Keltainen on väri, jonka energiasta suuresti pidän, mutta joka voimallaan latistaa omat sävyni. Siksipä minun keltaiseni löytyvät vain villasukista ja kukkamaljakosta, eivät koskaan kasvojen lähelle tulevista vaatteista.

Sitten huomasin tehneeni jo aiemmin keväällä keltaisen tähtimekon ja laneilla valmistui toinen pisarainen - vaikka tehdessä en haastetta tullut ajatelleeksi. Lapsen iho on kaunis ja kuulas, sitä eivät vahvatkaan värit lannista, siispä tytöt nauttikoot tästä voimaväristä. Tykkään yhdistää keltaisen pinkkiin - mikä mahtava vitamiiniväripari!

Molemmat mekot on tehty samaa Ottobren Vemma Gis-kaavaa varioiden. Lyhythihainen on lähellä alkuperäistä, tähtimekossa taas helma on muokattu sivuilta pidemmäksi.






Pellot ja pientareet suorastaan huutavat kuukauden väriä. Pakkohan sitä oli pysähtyä yhden voikukkapellon laitaan ja päästää villivarsat kirmaamaan laitumelle.



Tällä postauksella osallistun sekä HommaHuoneen toukokuun värihaasteeseen että Sirpukan solmuissa-blogin Kutimet kotoa kauempana-kuvahaasteeseen.


Kankaat:
Tähti-flamè: Nosh
Virta-jersey: Verson Puoti

maanantai 30. toukokuuta 2016

Kierrätysfarkkuiset kesäkassit



Huomenna on meidän nuorimmaisen viimeinen hoitopäivä. Sen jälkeen koittaa kesäloma ja syksyllä siirtyminen eskariin. Luvassa muutos koko perheen arkeen ja rutiineihin. 

Lähes kolme vuotta hän on saman ryhmiksen katon alla saanut varttua ja oppia uutta. Pienestä hiljaisesta tytöstä on kasvanut topakka tättähäärä. Eskariin meno ei häntä liiemmin jännitä, koulu on ryhmiksen kanssa samassa pihapiirissä ja niin koululaiset kuin opetkin ovat jo tulleet tutuiksi. 

Tänä aikana ovat hoitotädit ehtineet vaihtua useampaankin kertaan. Näitä nykyisiä, ihania ja auttavaisia, on kuitenkin nyt aika kiittää ja muistaa. Ompelin heille farkunlahkeista kesäkassit, pitsiliinoin somistetut, kukkasilla vuoratut.



Sisäpuolelle tein puuvillatilkuista nimikointinauhat ompelukoneeni fontteja ja koristeompeleita hyödyntäen.



Kasseihin kukkia - pinkkejä tietenkin - sekä suklaata, näin tuleva eskarilainen valitsi. :)


Tällä postauksella osallistun (viimetipassa) VillaNannan kierrätysmateriaalihaasteeseen.

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Toukokuun haaste: Murphyn laki + haasteen kooste

Tiedättehän? Jos kaikki voi mennä pieleen, se menee pieleen. Niin kävi tässä kevään viimeisessä haasteessa.

Tällä kertaa halusin ommella itselleni. Kotelomekko on ollut mielessä jo pidemmän aikaa, niinpä ajattelin viimein totetuttaa sellaisen kesän juhliin. Löysin kauniin vedenvärisen kankaan ja hyvän näköisen kaavan. Sen jälkeen kaikki menikin sitten pieleen.

Ei tullut kevään kauneinta juhlamekkoa. Ensinnäkin kangasvalinta oli väärä. Vartalonmyötäinen asu olisi kaivannut tukevamman kankaan. Tämä paljasti jokaisen kurtun ja muhkuran ja kankaan himmeä kiilto sitä vielä korosti. Sopivan sävyistä vetoketjua ei löytynyt ja liian vaalea erottui ikävästi yksivärisestä pinnasta. Kaiken kukkuraksi kun sain yläosan istuvaksi, en enää onnistunutkaan muokkaamaan hihoja siihen sopivaksi. Ihan kamala siitä tuli! Ufokasaan lensi tuo kolttu. Onneksi kangas sentään oli edullista.

Päädyin ottamaan malliksi vanhan mekkoni, sellaisen lempparin joka -öh- oli jo hieman pesuissa kutistunut... Siitä tein kaavat, lisäsin väljyyksiä ja leikkelin uuden mekon kierrätyskankaasta. Tämähän olisi pitänyt tajuta heti, tuli kerralla sopiva!

Mekko on hihaton ja liian vilpoinen vielä näille keleille. Olen neuletakkien suurkuluttaja ja tein nyt yhden sellaisen lisää. Vähän reilun kokoinen tuli, mutta muuten ihan kiva. Neuletakin kanssa mekosta tulee vähemmän juhlava, sekin sopii moneen tilanteeseen. Tänään tässä asussa on juhlittu pojan kuorokauden päättäjäisiä ja käyty konsertissa.



Vielä minä jonain päivänä sen kotelomekonkin teen, mutta ajan kanssa. Paljon on minulla vielä opettelemista, että siinä onnistun.

Kaiken lisäksi tämä viikko on ollut ehkä kiireisin ikinä. Pahoittelut, etten ole ehtinyt edes kommentoimaan teidän muiden haastetöitä. Jokaista olen kyllä puhelimella käynyt kurkkimassa ja tulen vielä myöhemmin ihan kunnolla vierailulle. Upeita vaatteita olette tehneet. Tässä niistä kaikista vielä kooste:

Leipoen ja neuloen-blogin punainen juhlamekko:



Ihan Ihanan aikuisen naisen juhlamekko:



Hanna Mi:n kierrätyskankaista toteutettu pojan juhla-asu:



Oranssia-blogin suloiset virkatut pipot:



Unelmallisen joka tilanteen kaunis mekko:



Ja Vaateviidakon sifonkitakki:



Lämmin kiitos teille kaikille tähän ja aiempiin haasteisiin osallistuneille!


Lopuksi on vielä aika julkistaa haasteisiin osallistuneiden kesken arvotun palkinnon voittaja. Tällä kertaa onnettaren suosikki oli Unelmallinen. Paljon onnea!
Lähetätkö minulle yhteystietosi, niin laitan kässäaiheisen yllärin tulemaan :).


keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Toukokuun haaste: Kevään kaunein / komein asu


Kevät on kulunut vauhdilla ja vaikka toukokuun haaste tuntui tammikuussa niin kovin kaukaiselta, on se nyt täällä. On aika loihtia kevään kauneimpia ja komeimpia asuja!

Juhlakausi on aluillaan, saammeko nähdä upeita mekkoja tai herrasmiesten tyylikkäitä asuja? Vai kenties jotain arkea kaunistavaa? Pian se selviää.

Jälleen kerran mukana on joukko taitavia käsitöiden osaajia, jotka esittelevät haastetyönsä omissa blogeissaan alla olevan aikataulun mukaisesti:

19.5.2016 IhanIhana sekä Leipoen ja neuloen
20.5.2016 Oranssia sekä Hanna Mi
21.5.2016 Vaateviidakko sekä Unelmallinen
22.5.2016 Vaapula + koostepostaus

Linkit postauksiin tulevat myös tämän sivun alareunaan, josta haastetta on helpo seurata.

Koska kyseessä on kevään haasteista viimeinen, arvon sunnuntaina kaikkien osallistujien kesken käsityöaiheisen yllätyspalkinnon ja voittaja julkistetaan koostepostauksen yhteydessä.

Tervetuloa seuraamaan pukukavalkadia!